Menu

Güneş Altında Beslenme Nasıl Yapılmalı

Güneş Altında Beslenme Nasıl Yapılmalı

Boğucu yaz sıcakları geldi güneş ışıkları dünyamıza daha yakın daha dik ve daha etkili geliyor artık,bol güneşli uzun günler yaşıyoruz 4 ay boyunca güneş ışınları içimizi ısıtacak, tenimizde yaz sıcaklığının mutluluğunu yaşayacağız.

Öğlen saatlerinde güneşin dünyaya dik vurduğu saatlerde dışarıya çıkmamak lazım,çıkmak zorunda olanlar açık renkli giysiler giymelidir ve mümkünse kuyu olmayan açık renkli şemsiyeler kullanılmalıdır.

Gün içinde en az 1,5-2 litre sıvı tüketilmelidir bu sıvı ağırlıkta su olması daha faydalı olur,sıvı tüketimini yeterli şekilde yapmayanlarda böbrek ağrıları oluşabilir.Allahın kullarına sunduğu en önemli meyvelerden olan karpuzu hem sağlık için hemde serinlemek için bol miktarda tüketmeliyiz.

Güneş Altında Beslenme Nasıl Yapılmalı

Tabiki bu yaz neşesinin yaz heyecanını korkulu hale getiren bir etken var güneş. Güneşteki ultraviyole ışınlarının yaşlanmayı hızlandırıcı ve kanser riskini arttırıcı etkileri olduğu artık kesinleşti.Dış ortama çıkmadan yarım saat önce cildinize uygun güneş kremi kulanmak büyük ölçüde güneşin verdiği zararları azaltır.

Ama ultraviyole ışınları aynı zamanda deri ile direk temas ederek D vitamini oluşmasını sağlıyor tabi bu D vitamini çocuklar için çook önemlidir yeterince güneşe çıkarılmamış çocukların fiziksel yapılarında problemler oluşabilir. 

Güneş Altında Beslenme Nasıl Yapılmalı

Bunun için ağırlıkta çocukların gelişimi için gerekli olan D vitamininin en önemli kaynağı derimizin güneş ışığı ile temas etmesi ile üretilen D vitaminidir. D vitamininin besinler ile elde edilmesi yok denecek kadar azdır.Dolayısıyla her gün en az 10- 15 dakika direk güneş ışığı görmeliyiz ki; D vitamini eksikliği ve buna bağlı sağlık problemleri yaşamayalım.

Güneş ışınları sağlığımız için hem olmalı hem de sakınılması gereken bir tehlike durumunda. Güneşten hem faydalanmalı hem de zararlarından kaçınmalıyız. Bunun için beslenmemize özen göstererek, vitamin ve minerallerin gücünden faydalanabiliriz.

Güneşe karşı korunmamızı sağlayacak antioksidan vitamin ve minerallerin en etkilileri; 

A,C ve E vitaminleri ile çinko ve selenyum mineralleridir. Bu vitaminleri besinlerin içinden doğal yapılarında almak sağlığımızı korumak ve geliştirmek için en garantili yoldur.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Güneş Altında Beslenme Nasıl Yapılmalı "

Önerilen Yazı
×