Menu

Güneşe Altında Vücut Direncimizi Arttıran Vitaminler

güneiş altında beslenme, güneş d vitamini, sağlık önerileri, ultraviyole ışınlardan korunma,

Güneşe altında vücut direncimizi arttıran vitaminler
Vüvut için A vitaminin faydaları:A vitaminini süt ve yumurta sarısı yüksek miktarda içermektedir.A vitaminine bitkisel ürünlerdende ulaşılabilinir bunların en önemlileri ıspanak, yeşilbiber,havuç,kayısı,domates ve turunçgillerdir.

Vücudumuz için gerekli olan günlük A vitamini almak için;her sabah bir adet yumurta yemelisiniz tabi alerjimiz yoksa.Sabah kahvaltında ve diğer öğünlerde domates ve yeşilbiber sürekli tüketilmelidir. Ülkemizin engüzel besinlerinden biri olan sıcak havaların dostu ayran gün içinde sürekli tüketilmelidir neden mi?yoğurt,su ve tuz ile yapılan ayran birçok besin öğesinden daha kaliteli bir içecektir.

Ayrıca ayran; A vitamininin yanında D vitamini, B6 ve B12 vitamininden, kalsiyum ve fosfor yönünden de zengindir.Tuz eklendiğinde sodyum ve klor mineralleri yönünden de zengi olur.

Sıcakta güneş altında terlemeye bağlı olarak vücuttan su ve mineral kaybının yoğun olduğu günlerde bu kayıpları karşılayarak sıvı dengesini düzenler.Ayran sindirim sisteminin düzenlenmesine de yardımcı ve iyi bir protein kaynağı olan ayran,gelişim çağında olan çocuklar için ideal içecektir. Zayıflamak isteyen bayanlar ara öğünlerde rahatlıkla ayran içebilir tokluk hissi verir.

Vüvut için C vitamini faydaları: Yeşilbiber,çilek,portakal,limon,greyfurt başta olmak üzere maydanoz, asma yaprağı ve bütün meyve ve sebzeler C vitamini kaynağıdır.Vücudumuzu gün içinde güçlü kılmak için şeftali, kayısı, kavun, karpuz gibi taze mevsim meyvelerini yemek güneşe karşı yoğun antioksidan alımı ile vücudumuz güçlenir.

güneiş altında beslenme, güneş d vitamini, sağlık önerileri, ultraviyole ışınlardan korunma,

Vüvut için E vitamini faydaları: Bitkisel yağlar, fındık, fıstık, ceviz gibi yağlı tohumlar, tam tahıl taneleri, yeşil yapraklı sebzeler E vitamini ihtiyacının karşılamakta ana kaynaktır. Her gün 1 avuç bu kuruyemişlerden yemeli ve öğünlerde yeşil yapraklı sebzeleri soframızdan eksik etmemeliyiz.

Vüvut için Çinkonun faydaları: Yumurta,et,peynir,badem,ceviz,bulgur,mantar,kuru fasulye,balık,süt zengin çinko kaynaklarıdır.Yeterli çinko alımı güneşin cildimizde oluşturabileceği yıpranmayı engeller. Haftada bir gün kurubaklagil yemeli, haftada bir-iki gün de balık yemeliyiz. Ekmek tüketimini için tahıllı etmek seçmek uzun süre tokluk hissi oluşturması yanında,gerekli B vitamini alımının sağladığı gibi vücudu için gerekli olan çinko alımınada dadestek olur.

Vüvut için Selenyumun faydaları: Balıklar yani deniz ürünleri,et,soğan,sarımsak,tahıllar selenyum yönünden zengindir.Selenyumun güneşe karşı yüksek derecede koruyucu özelliği vardır ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.Selenyumun yüksek miktarda bulunduğu balığı haftada bir veya iki gün yiyerek vücudumuzun selenyum ihtiyacını karşılamış oluruz.

güneiş altında beslenme, güneş d vitamini, sağlık önerileri, ultraviyole ışınlardan korunma,
Vüvut için Magnezyumun faydaları: Magnezyum cilt güzelliği ve vücud direnci için gerekli en önemli vitamin kaynağıdır magnezyumu kakao,çikolata,ıspanak,yağlı peynir,yeşil yapraklı sebzeler,fındık,fıstık ve ceviz gibi yağlı tohumlar zengin magnezyum kaynaklarıdır.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Güneşe Altında Vücut Direncimizi Arttıran Vitaminler "

Önerilen Yazı
×