Menu

Kene Tedavisi ve KKKA Hatalığı

Kene Tedavisi ve KKKA Hatalığı

Kene Tedavisinin Geldiği Son Nokta

Modern tekniklerle hazırlanmış bir aşı mevcut değildir ancak araştırmalar devam etmektedir. Hastalığı geçirenlerin ömür boyu bağışıklık kazanabileceği bilinmektedir.Kene Tedavisi ve KKKA Hatalığı

Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA) Mikrobiyoloji bölümünden Prof. Dr. Ayhan Kubar'ın başkanlığında 2007 yılından beri yürütülen çalışmalar sonucunda Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nin eski Aşı-Serum Merkezi Müdürü Mustafa Hacıömeroğlu tarafından geliştirilen bir serum yüksek risk grubunda bulunan ve yüzde 90 ölüm riski bulunan 26 hastada kullanılmış ve bu hastalardan 24'ü iyileşmiştir. 

--- Kene Isırması Bulaştıktan Sonraki Süreç Nasıl Olur

---Kenelerin En Çok Görüldüğü Yerler

Kan emici gözsüz bir parazittir türü olan kene,insan, koyun,deve,köpek gibi canlıların üzerine konup kanlarını emer.Otlak,çalılık ve yeşil alanlarda bulunurlar.Vücutları başla kaynaşmış bir göğüs,torba biçimli bir karın ve dört çift ayaktan oluşur. 

Kene ayaklarının 2 çifti öne,2 çifti de arkaya doğru yönelmiş şekildedir.Ayaklarının uçlarında çengeller ve vantuzlar vardır.Bu sayede avına çok rahatlıkla tutunabilir.Ön ayakların uçları dokunma ve koku almalarını sağlar.

Kenelerin ağız kısmında hortumları mevcuttur bu hortumları sayesinde kan emerler.Yaklaşık 4 mm boyutunda olan bir dişi kene kan emdikten sonra 10-11 mm ye kadar şişebilir.

Keneler yumurta ile çoğalırlar.Dişi yumurtalarını yaprak,çöp ve hayvan kılları arasına bırakırYumurtalardan üç bacaklı yavrular (larva)çıkar.Larvalar pupa devresine girerek 8 bacaklı az gelişmiş yavrulara dönüşürler.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin Belirtileri Nelerdir

Kene ısırmasıyla oluşan hastalıklar ateş,başağrısı,kas eklem ağrıları,halsizlik, kırıklık,yorgunluk,Kusma, karınağrısı, iştahsızlık ile başlar.Bu şikayetlerin hepsi olmayabilir sadece ateş olabilir. Şikayetler başladıktan 3 gün sonra kanamalar olabilir.

kene hastalığı,kene çeşitleri, kene resimleri,kene ısırığı resimleri, kene ısırmasının belirtileri, kene nasıl çıkarılır, kene tedavisi, kırım kongo kanamalı ateşi, sağlık önerileri,

Kırım – Kongo Hastalığında Kanamalar 

Kırım – Kongo hastalığında kanamalar hastalığın 3 günü başlar.Genellikle mide bağırsak kanamaları yada kadınlarda vajinal kanamalar şeklinde görülür. İlk günlerde göz aklarında kanamalar olabilir. 

Ayrıca burun kanaması, dişetleri kanaması ve ciltaltı kanamaları ve morluklar şeklindede görülebilir. Cilt kanamaları göğüs ve karında küçük mor döküntüler şeklinde başlar birleşerek yayılır.

Hasta kanamalar sonucu iç organ yetmezliği geliştiği için ölür. En çok karaciğer ve böbrek yetmezliği ve beyin kanamaları sonucu hasta kaybedilir.

kene hastalığı, kene çeşitleri, kene resimleri, kene ısırığı resimleri, kene ısırmasının belirtileri, kene nasıl çıkarılır, kene tedavisi, kırım kongo kanamalı ateşi, sağlık önerileri,

Eczanelerde bulunan kene uzaklaştırıcı spreyler ve kremler uygulanmaktadır.Genelde 6 saate kadar etkili olabilir . Kenelerin 1m´ye kadar yaklaşması engellenebilir. Bu tür ürünler kenenin bulaşma riskinin bulınduğu alana çıkmadan önce vücuda sıkılmalı yada sürülmelidir.

Avrupa da kene için kullanılan Tickner, keneyi dondurarak öldürür ve çıkarır. Dondurucu etkisi sayesinde, kene kendisi üzerinde uğraşıldığını anlamadan ölür.Böylelikle virüsün vücuda transferi engellenmiş olur. 

Daha cimbiz ile dikkatlice çıkarılır.Diğer yöntem ise vakum cihazı ile bulaşan virüsün çekilmesidir. Kene tamamen uzaklaştırıldıktan sonra ısırdığı yeri bir kaç gün gözlemleyin şayet herhangi bir kızarıklık veya kabarıklık olusursa hemen doktorunuza başvurunuz.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Kene Tedavisi ve KKKA Hatalığı "

Önerilen Yazı
×