Menu

Neden Kilo Alıyor Veremiyorum

diyet yapma, doğal kilo verme, doğal zayıflama, kilo nasıl alınmaz, kilo nasıl verilir, kilo verme, nasıl zayıf olunur,

Diyet yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Ancak, bilinçsizce  yapılan diyet programlarıyla birlikte diyet süresinin bitiminden sonra size bu kilolarınız fazla olarak dönebilir.

Öncelikle diyet yapmanın aç kalmadan zayıflamak olduğu bilincine kendinizi inandırmalısınız. Ruhsal olarak zayıflamaya kendinizi hazır hissetmelisiniz.

 Bir çok zayıflama haplarıyla birlikte yağlarınızı eritebilir. Kısa zamanda hızlı kilo kaybı yaşayabilirsiniz. 

Peki ? Bu hapları ömrünüzün sonuna kadar kullanmak hem ekonomik yönden hem sağlık açısından sizce ne kadar doğru.

O halde doğal yollardan zayıflama yöntemlerini tercih etmelisiniz. Doğal yollardan zayıflama yöntemi şunlardır. 

Zayıflamanın ilk kuralı hareketli yaşam stilidir, ikinci kuralı ise yediklerinize dikkat ederek doğru beslenmelisiniz

Çabuk ve hızlı yemek:Çabuk ve hızlı yemek yemek kilo almanıza neden olur bu nedenle yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak,bunun nedeni beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geliyor.

Böylece doyduğunuzu anlamanızla,yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.

Bilgisayar ve Teknolojik cihazların kullanımı:Doğal zayıflamaya en büyük etken hareketsiz yaşamdır.

Facebook,twitter gibi sosyal medya siteleri olmadan önce arkadaşlarla görüşmek için onların yanlarına gitmek gerekirdi bu gitme yaya veya araba ile olabilirdi bu iki yöntemde bizlerin hareket etmesini sağlıyordu oysa şimdi bunlar gibi sosyal paylaşım siteleri yüzünden insanlar artık evden çıkmaz olunca da hareket yerine oturmayı seçiyoruz.

Suni Tatlandırıcılar:Diyet yapanlar kilo almamak için sürekli şeker yerine suni tatlandırıcı kullanıyorlar.

Oysa ki yapılan araştırmalar suni tatlandırıcıların alınan doğal kalori konusunda vücudu kandırdığını ve bu nedenle de daha fazla şeker kullanma isteğini ortaya çıkardığını gösteriyor.

Bir yönden bu suni tatlandırıcılar bağımlılık yapıyor.

Organik Sebze ve Meyveler:Meyve ve sebzeler alındıktan sonra iyice yıkanmalı ve organik olarak yetiştirilmiş olanları seçmeli,hormonlu sebze ve meyvelerden uzak durmalı.

Düşük yağ oranlı yiyecekler:Düşük yağ oranlı yoğurt, süt ya da peynir tüketilmelidir.

Çağımızın vebası Stres:Beynimiz vücut enerjisinin azaldığını fark ederse açlık hissetmemize yol açan kimyasal maddeler salgılar.Bu kimyasal maddeler aynı zamanda duyguları da kontrol eder ve hemen yemek yemeye koşmamız için bizi dürtükler.

Düzenli uyuma alışkanlığı:Bilimsel araştırmalara göre geceleri beş saatten az uyuyan kişiler daha çok uyuyanlara oranla daha fazla kilo alırlar.

Çünkü yorgun bir vücut, normal günde yakılan enerjiyi yakamaz ve metabolizması yavaşlar.Bunun için her gün uykunuzu düzenli almaya dikkat etmelisiniz.

Taze sıkılmış meyve suları: Yüksek Früktoz seviyesi olan meyve suları iştah açar.Bu nedenle taze meyve suyu içmek ya da meyve yemek çok daha yararlıdır.Aynı zamanda tokluk hissi verdiğiiçin kilo almaya engel olur.

Tiroid hormonu :Sürekli üşüyorsanız,sürekli yorgun hissediyorsanız ve kilo almaya başladıysanız tiroidi hormonlarında tembelleşme olabilir.

Bunun önemi metabolizmanızın daha yavaş çalışmasına neden olur.Tabiki bunun sonucu olarak metabolizma yavaşladığı için kilo almaya meyilli bir vücudumuz olur.

Bunun için bir uzmana başvurun ve balık, fındık gibi yararlı besinler almaya dikkat etmelisiniz. 

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Neden Kilo Alıyor Veremiyorum "

Önerilen Yazı
×