Menu

Ramazan'da Sağlık Önerileri Dikkat!

hafif ramazan yemekleri, ramazan kumanyası, ramazan mutfağı, ramazan sağlık, ramazan yemek listesi, ramazanda beslenme, sağlık önerileri,

Yemek yemeye alışmış bedenimizden birden yeme içmeyi kesme sindirim sitemleri üzerinde çeşitli kasılmalara neden olur.

Aç kalmamak için sahurda yenilen aşırı derecedeki yiyecekler kilo almaya neden olabilir genelde ramazan ayında kilo verildiği kanısı hakimdir oysa yeme içmelerine dikkat etmeyen kilo almaya meyilli vücutlar kilo alabilirler.

İşte kilo almaya meyilli insanların Ramazan'da dikkat etmesi gerekenler;

* Pek çok doktorun genel tafsiyesi yaklaşık 15-17 saat aç kalmış mideye aniden yüklenmemek, aşırı yüklenme sindirim sorunlarına neden olabilir.

Peki ne yapmak gerekir orucu hafif yiyeceklerle açın bir çorba bir bardak su gibi,sonra 15-20 dakika bekleyip ana yemekleri yemek en iyi yöntemdir.

* Ramazan ayında vücudumuzdaki enbüyük kayıp sıvı olduğu için bu kayıp sıvıyı direk su ile yerine koyamayız bunun yerine meyve yemeliyiz.Oruç açıldıktan sonra ara öğün olarak en az 2 porsiyon meyveyi çiğ ya da komposto olarak tüketin.

* Meyve ve sebzelerden alınan şeker vücudun şeker ihtiyacımızı giderir.İşte ramazan ayında kişinin tatlı ihtiyacı artabilir. 

Bu gereksinim kalorisi azaltılmış tatlılarla giderilmeli.Ağır tatlılar yerine hoşaf, komposto veya sütlü tatlılar yenilebilir.

* Oruç açılırken yemekle birlikte çay ve kahve içmek yemeklerden alınan vitaminleri öldüreceğinden bu içecekleri yemekten bir süre sonra içmenizde yarar var.

Buna en çok dikkat etmesi gerekenler hamile ve demir eksiği olan bayanlardır,çünkü çay ve kahve birlikte tüketildiğinde yiyeceklerdeki demir vitaminini öldürür.İşte Türk toplumunun en büyük yanlışı sabah kahvaltısında çay ve kahve içmesidir.

* Ramazan'da orucu açtıktan sonra kilo vermek istiyorsanız günlük almanız gereken kaloriyi iftar ve sahura paylaştırın. Sebze ve meyve gibi düşük kalorili besinlere ağırlık verin. İftardan sonra mutlaka yürüyüş yapın.

* Mutlaka sahura kalkın bu şekilde hem aç kaldığınız süre azalır hem de metabolizmanız geç yavaşlar.

* Kolesterolü yüksek olupta oruç tutanlar kırmızı et ve tereyağı tüketimini azaltmalı, haftada en az 1-2 kez iftarda balık ve kuru baklagil yemeleri gerekir.

* Ramazan'da sigara tiryakilerinin çoğu,iftar yemeğine başlamadan hemen bir sigara içer.Aç karnına içilen sigaranın zararları çok daha fazla olduğu için,yemekten önce sigara içmeyin. 
Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Ramazan'da Sağlık Önerileri Dikkat! "

Önerilen Yazı
×