Menu

SUDAN BAHANELERLE SU İÇMEK

sağlık önerileri, su, su diyet, su içme, su içme kültürü, su sağlık, su özelliği,

Sıcak yaz aylarının geldiği bu günlerde vücudumuzun tuz ve su dengesinin sağlanması için güneşe çıkmadan önce bol bol su içmemiz sağlığımız açısından oldukça önem arz etmektedir.Kendinizi buna alıştırmanız hata zorlamamız gerekir.

Sunun faydaları ve vücudumuza yararları hakkında ilk yazımız Su İçme Kültürünü Geliştirme ile ilgili yazımıza da bakmanızı öneririz.

Bebek,çocuk ve yaşlılar bu konuda daha dikkatli olmak zorunda.Suyun yanında ayran,maden suyu,doğal meyve sularını bu sıcak yaz aylarında çok miktarda içmeniz gereken içeceklerden dir.

Sıvı vücudumuzun temel ihtiyaç maddelerinden en öncelikli olanıdır.İnsanoğlu açlığa 3-4 hafta dayanabilir ancak susuzluğa dayanma suresi 3-4 günü geçemez.

Terlemenin bir sağlık işareti olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız.Vücudumuz tuz ve su miktarını ayarlamak için daima ter salgılar ve bu salgılma  biz uyurken bile devam eder.

Terlemezsek ölürüz;Hiç saşırmayın evet,yanlış okumadınız,bizi rahatsız eden, kokusundan rahatsız olduğumuz terleme olmaz ise ölürüz,özellikle yaz aylarında terleme olmadığı taktirde bir kaç gün içinde ölebiliriz.

Terleme ile vücut kendi hararetini  ayalarmakta,vücudumuz için gereksiz olan bir takım toksinler de terleme yolu ile dışarı atılmaktadır.

Suyu oturarak için : İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonunun farklı olduğunu biliyormuydunuz! Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse; içilen sıvı doğrudan on iki parmak bağırsağına geçer. 

Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında "Waldeyerin mide caddesi" denen bir oluk bulunmaktadır. İçilen sıvı gıdalar bu yolu takip ederek devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışına geçerek on iki parmak bağırsağına geçer.

İnsan sıvı gıdayı oturarak içtiğinde içilen sıvı önce midede toplanır, midede mevcut asitle karışarak mikropları ölür ve akabinde onikiparmak bağırsağına geçer. 

Bu nedenle oturarak su içme ,insanı kolera da dahil birçok hastalıklardan korumuş olur. Gelişigüzel yerlerde satın meşrubatı satın alıp ayakta içenler bağırsak enfeksiyonlarına bağlı rahatsızlıklara daha fazla maruz kalır. 

Oturarak ve 3 yudumla içinlen su tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini arttırıp antibakteriyel ve antioksiden etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını arttırak ağız ve diş sağlığına katkı sağlar.

Banyodan sonra  ayaklara soğuk su ; Bonya yaptıktan sonra ayaklara dökülen soğuk su, kan dolaşımını hızlandırdığı gibi sıcak sudan dolayı genleşmiş olan damarların içindeki kanın aktivasyonunun artırır böylece tansiyon düşüklüğünü önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kendini yorgun mu hissediyorsun?
Başın mı ağrıyor?
Yoksa vücudun seni taşımıyor mu?
Yaşlanmaktan mı korkuyorsun?
Cildin mi kuruyor?
Kendini zinde mi hissetmek istiyorsun?
Strese elveda mı demek istiyorsun ?
Öyleyse ;Sağlıklı bir sen için , mutlaka SU İÇMELİSİN

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " SUDAN BAHANELERLE SU İÇMEK "

Önerilen Yazı
×