Menu

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır

Çocukları gelişimine oldukça faydalı bir yiyecek olan Zeytinyağlı Pırasa Yemeği içerdiği besin değerleri açısından çocuk gelişimine faydalı olur ve yetişkinlerde ise bağırsak sorunu olanlara içerdiği lifli besinler ile çözüm olabilir.


Malzemeler 
4 kişilik
Pişirme süresi:30-40 dakikadır.
1/2 kg pırasa
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 küçük baş soğan (kıyılmış)
2 havuç (soyulmuş,küp küp doğranmış)
4 diş sarımsak (ayıklanmış küçük küçük doğranmış)
2 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1/2 limon suyu

Yapılışı
Pırasa yıkanıp ayıklandıktan sonra,pırasalar 2'şer cm genişliğinde kesildikten sonra tekrardan yıkanarak süzgece bırakılır.

Kullanılacak tencereye yağ dökülür hafiften kızarmış yağa kıyılmış soğan ve sarımsaklar dökülerek kavrulur.
Soğan ve sarımsağın kavurma işlemi bittikten sonra havuçları ilave edilir ve oluşan karışım karıştırılır.

Arkasından pırasalar ilave edilerek karıştırılır ve su,tuz,biber ilave edilir bir iki kaynayınca pirinçler karışıma eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır.Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam edilir.

Pırasalar yumuşadıktan sonra limon suyu ilave edilerek beş dakika daha pişirilir.Pişirme işlemi bittikten sonra tencerede Zeytinyağlı Pırasa Yemeği soğumaya bırakılır.

Tabakta Servisi
Soğumuş zeytinyağlı pırasa yemeğinin bir porsiyonu yemek tabağına alınır,üzerine limon suyu dökülerek servis yapılır.


Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır



Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır "

Önerilen Yazı
×