DONDURMA TÜKETİMİNE DİKKAT
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi
dondurmalar,çilekli, vanilyalı,kakaolu
kim dondurmaya hayır diyebilir ki , hem çocukların hemde biz
yetişkinlerin vazgeçilmezidir dondurma.
Ne yazık ki
üretilen hazır dondurmalar ; süt tozu,glikoz şekeri,kanserojen
renklendiriciler ,katkı maddeleri ile artık eski tadının yerine hastalıklar
getiren bir felaket gibi,
İnsan
sağlığını yok sayarak E-441 koduyla
belirtilen jelatin birçok gıda maddesinde
olduğu gibi artık dondurmalarımızda da kullanılıyor.
Her gün tükettiğimiz hazır dondurmalar insan
sağlığını zorlamaya devam ediyor.
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin "
Dondurma Tebliği"ne göre dondurmanın içinde süt,kaymak,salep,şeker,yumurta
sarısı ve doğal aroma,meyve parçacıkları
bulunması gerekirken , satılan dondurmaların çoğu "Buzlu Ürün
"olarak sadece su buzu,meyveli buz,sütlü buz,bitkisel yağlı süt
buzu,katkı maddeleri kullanılarak üretiliyor.
Her ne kadar " Mamüllerimizin hiç bir
çeşidinde domuz ve domuz yağından elde edilmiş katkı maddeleri
kullanılmamaktadır " denilsede , bir çok üründe E -441 kodu ile belirtilen
jelatin maddesinin kullanıldığı, bu maddenin domuzdan elde edildiği, sığır
jelatinin olsa dahi islami üsüllere göre kesilmiş olması gerektiğinide
unutmamak gerekiyor.
Artık bir kısım üreticiler yaptıkları işten elden
edecekleri kar marjı için insan sağlığını tehlikeye atmaktan gözünü bile
sakınmıyor.
Artık süt tadını veren süt tozu, doğal tatlandırıcılar yerine
glikoz, doğal meyveler yerine gıda
boyaları, katkı maddeleri eklenerek elde edilen
ürünleri hiç dikkat etmeden tüketiyoruz.
Yetişkin ve
çocuk olarak vazgeçemediğimiz katkı maddeleri ile üretilen hazır
dondurmalar insanların mineral dengesini bozuyor, hiperaktivite,dikkat
dağınıklığı,huysuzluğu artırıyor,böbreklere zarar veriyor, koroner kalp
hastalığı ve şeker hastalına yol açtığı
gibi bağışılık sistemini zayıflatıyor, kanseri tetikliyor ve günümüzün en
revaçta olan hastalığı şişmanlığa neden oluyor.Hal Böyle İken Ne Yemek
Gerektiğine Dikkat Etmenin Tam Zamanıdır.
Sonraki Yazılar
« Prev Post
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »
Next Post »
Henüz Yorum Yapılmamış " DONDURMA TÜKETİMİNE DİKKAT "