Menu

DONDURMA TÜKETİMİNE DİKKAT

dondurma sağlık, dondurma tüketimi, dondurma yeme, dondurma üretimi, sağlık önerileri, sağlıklı dondurma,

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurmalar,çilekli, vanilyalı,kakaolu  kim dondurmaya hayır diyebilir ki , hem çocukların hemde biz yetişkinlerin vazgeçilmezidir dondurma.

Ne yazık ki  üretilen hazır dondurmalar ; süt tozu,glikoz şekeri,kanserojen renklendiriciler ,katkı maddeleri ile artık eski tadının yerine hastalıklar getiren bir felaket gibi,  

İnsan sağlığını yok sayarak   E-441 koduyla belirtilen jelatin  birçok gıda maddesinde olduğu gibi artık dondurmalarımızda da kullanılıyor.

Her gün tükettiğimiz hazır dondurmalar insan sağlığını zorlamaya devam ediyor. 

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin " Dondurma Tebliği"ne göre dondurmanın içinde süt,kaymak,salep,şeker,yumurta sarısı ve doğal aroma,meyve parçacıkları  bulunması gerekirken , satılan dondurmaların çoğu "Buzlu Ürün "olarak sadece su buzu,meyveli buz,sütlü buz,bitkisel yağlı süt buzu,katkı maddeleri kullanılarak üretiliyor.

Her ne kadar " Mamüllerimizin hiç bir çeşidinde domuz ve domuz yağından elde edilmiş katkı maddeleri kullanılmamaktadır " denilsede , bir çok üründe E -441 kodu ile belirtilen jelatin maddesinin kullanıldığı, bu maddenin domuzdan elde edildiği, sığır jelatinin olsa dahi islami üsüllere göre kesilmiş olması gerektiğinide unutmamak gerekiyor. 

Artık bir kısım üreticiler yaptıkları işten elden edecekleri kar marjı için insan sağlığını tehlikeye atmaktan gözünü bile sakınmıyor. 

Artık süt tadını veren süt tozu, doğal tatlandırıcılar yerine glikoz, doğal meyveler yerine  gıda boyaları, katkı maddeleri eklenerek elde edilen  ürünleri hiç dikkat etmeden tüketiyoruz.

Yetişkin ve  çocuk olarak vazgeçemediğimiz katkı maddeleri ile üretilen hazır dondurmalar insanların mineral dengesini bozuyor, hiperaktivite,dikkat dağınıklığı,huysuzluğu artırıyor,böbreklere zarar veriyor, koroner kalp hastalığı ve şeker hastalına  yol açtığı gibi bağışılık sistemini zayıflatıyor, kanseri tetikliyor ve günümüzün en revaçta olan hastalığı şişmanlığa neden oluyor.Hal Böyle İken Ne Yemek Gerektiğine Dikkat Etmenin Tam Zamanıdır.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " DONDURMA TÜKETİMİNE DİKKAT "

Önerilen Yazı
×