Kaysi ve Vişne Reçeli Nasil Yapilir
Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Vişne reçeli , 1 kg vişne için damak tadınıza göre 1-1,5 kg
şeker en sonda yarım limon ilavesi yapılır.
Vişneleri ayıkladıktan sonra yavaşça zedelemeden
tencereye alıyoruz.
Vişneleri örtecek kadar şekerle kaplıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 1 gece oda
sıcaklığında bekletiyoruz.
10 dakika yüksek ateşte, kıvamı gelene kadar da orta
ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
Vişne reçelimiz hazır.. Kapalı kavonaza koyup
soğumasını bekliyoruz.
Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Taze kayısı reçeli 1 kg kayısıya 1 kg şeker ilavesi ile yapılır. Arzu edilirse badem ve en son limon sıkılarak işlem tamamlanır.
Kayısılar önce tencereye yerleştirilir.
Daha sonra her tarafını kaplayacak şekilde şeker ilave edilir.
Ve kayısı reçelimizin kapağı kapatılır, oda sıcaklığında bir gece bekletilir. Böylece suyunu ve şekerini salmış olacaktır.
Ve limon ilave edilip 2-3 dakika daha beklenilir. (Limon ilavesinden sonra çok az aynı yöne olacak şekilde karıştırılır)
Son olarak reçel kavonaza aktarılır, soğumaya bırakılır.
Sonraki Yazılar
« Prev Post
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »
Next Post »
Henüz Yorum Yapılmamış " Kaysi ve Vişne Reçeli Nasil Yapilir "