Menu

Sıcak Havada Hastalıklara Dikkat

Sıcak Havada Hastalıklara Dikkat

Yaz en sıcak ayları olan Temmuz ve Ağustos aylarında öğlen sıcaklarının en yüksek dereceye çıktığı saatler olan 11;00-15;00 saatleri arasında 40 yaş ve üzerindeki yetişkinler bu aylardaki belirtilen saatlerde mutlaka dışarıya çıkmamalıdırlar.

Eğer çıkmak gerekiyorsa mutlak soğuk su ve beyaz bir şemsiye yanlarına almalıdırlar.Yapılan yanlışların başında şemsiye olarak kuyu renk,siyah şemsiye ile dışarı çıkmaktır.Kuyu renkler güneş ışığını direk çeker ve şemsiyenin içinde kalp krizi geçirme riski artar.Yaz aylarında gelen aşırı sıcaklar, sağlık problemlerine sebep oluyor.

Ayrıca araştırmalar göstermiştir ki yaz aylarında trafik kazalarda belirgin bir yükselme meydana gelmiştir,aşırı sıcaklar ve depresyona dikkat edilmelidir.

Yapılan araştırmalara göre, güneş ışığında uzun süre duran kişilerde sürekli uyuma isteği, aşırı gerginlik,düşünme güçlüğü gibi durumlar görülmüştür.Tansiyon ve kalp hastalarının çok dikkatli olmalıdır,çözüm için şunlara dikkat etmek gerekir.

Sıcak Havada Hastalıklara Dikkat

a. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenilmeli
b. Kızartma ve kavurma gibi yağlı yiyecekler tüketmemek
c. Alkol ve çay,kahve gibi kafeinli içeceklerden uzak durmak
d. Bol su tüketimi (En az 1.5 Lt)
e. Sık sık duş alınmalı veya yüz yıkanmalı

Sıcak Havada Hastalıklara Dikkat

Sıklıkla görülen en yaygın yaz sıcağı hastalıkları

Diyabet hastalarını seviyor,Migren ataklarını tetikliyor,Güneş yanıkları,Güneş çarpması,Güneş lekeleri,Yaz gribi,İdrar rengini kontrol edin,
Cilt kanserine dikkat,İsilik,Klima hastalığı,Gıda zehirlenmesi,Isırıklar ve kaşıntılar,Yaz depresyonu,Göz hastalıkları,Yaz enfeksiyonları,Kalp krizi riski artıyor görülmüş,

Yukarıda belirtilen hastalıklar yaz aylarında sıklıkla gözlenen sorunlar olup özellikle sıcak yaz günlerinde günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen durumlardır. Yaz hastalıklarına karşı gereken önlemleri alarak yaz aylarını daha keyifli geçirebilirsiniz.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Sıcak Havada Hastalıklara Dikkat "

Önerilen Yazı
×