Menu

Bayram İçin Şeker Alternatifleri

bayram sağlık, bayram sağlık önerileri, bayram şekeri, bayram şekeri alternatifleri, sağlık önerileri,

Ramazan ayı bitimiyle başlayan bayramda tüketilen şekerli besinler,tatlılar,hamur işleri kilo alımlarına neden olmaktadır. 

Bunun haricinde; gaz sıkıntıları,şişkinlik,hazımsızlık,mide bulantıları,baş ağrıları,tansiyon yükselmeleri,şeker komaları gibi sağlık problemleri de ortaya çıkabilmektedir.


Vücudumuz oruç tutmaya alışmışken ramazan ayının bitimiyle birden yemeklere,şekerli besinlere yüklenip çok yemek tabi olarak bünyemizde birçok hastalığın oluşmasına neden olmaktadır.Bayramda beslenmemize dikkat ederek sağlığımızı koruyabilirsiniz. 

Bayramda ikram edilen baklava gibi şerbetli tatlılar,şekerler,pastalar,çikolatalar,hamur işleri meşrubatlar,şekerli ve asitli içecekler bireylerin hem kilo alımlarına sebebiyet vermekte; hem de kan şekerlerinde hiç istemediğimiz dalgalanmalara neden olmaktadır. 

Özellikle diyabetli bireylerde bu besinleri tükettikten sonra kan şekerlerinde meydana gelen hızlı yükselme, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. 

Tüm bu sebeplerden dolayı misafirlerinize yaptığınız ikramların cinsine, çeşidine, hatta miktarına dikkat etmelisiniz.

Bayramda tatlı ve hamur işleri tüketimi artmakta;fakat meyve,sebze tüketimleri azalmaktadır. Yetersiz miktarlarda alınan posa bağırsakların düzensiz şekilde çalışmasına  neden olabilmektedir.

Bayram ziyaretleri günlük beslenme düzenini değiştirebilmektedir.Kişiler öğünlerini atlayabilmekte,dolayısıyla sağlıklarını riske atabilmektedirler.Bayramda öğünlerin düzenine mutlaka dikkat edilmeli,5 öğün beslenilmelidir.

Tatlı olarak

Ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar;sütlaç,güllaç,muhallebi,tavuk göğsü gibi veya meyve tatlıları;ayva tatlısı,armut tatlısı,elma tatlısı gibi tercih edilmelidir.İkramda bulunduğunuz misafirlerinizin hem sağlıklarını korumuş olursunuz.

Meyve ikram edin
En doğal sağlıklı besinlerin başıda yer alan meyvelerden misafirlerinize ikram edebilirsiniz.Hem çok sağlıklı hem de yaz mefsimi olduğu için sulu besinlerdir.Karpuz,kavun,armut,erik,üzüm, şeftali gibi meyvelerden oluşan bir meyve tabağı hazırlayabilirsiniz.

İçecek olarak
Bayram ziyaretlerinde genellikle kola,diğer asitli içecekler,hazır meyve suları ikram edilmektedir. Kan şekerini hızlı şekilde yükseltme özelliği olan ve fazla miktarda kalori içeren bu içecekler yerine; misafirlerinize taze sıkılmış meyve suları,ayran,evde yapılmış şekersiz limonata, şekersiz kompostolar,su,maden suyu,doğal bitkiçayları ikram edebilirsiniz.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Bayram İçin Şeker Alternatifleri "

Önerilen Yazı
×