Sağlıklı Bir Ramazan Sofrası Önerileri
Ramazan sofranızda bunlar olmasın
* Bal,reçel,çikolata gibi şeker ve şekerli tatlılar ani
kan şekerini yükselttiği için etkisi geçtikten sonra halsizlik meydana
gelebilir.
* Hamur ile hazırlanmış,simit,çörek,pasta,börek bunlardan kilo almak
istemeyenler uzak durmalıdırlar.
* Asitli kola türü ve alkollü içecekler bunların kan şekeri üzerindeki etkileri unutulmamalıdırs,
* Kolestrolli olanların uzak druması gereken enönemli yiyecek türleri yağda kızartmalar ve hayvansal iç yağlarla hazırlanmış kavurmalar
* Tuzu ve yağ içermesi nedeniyle ramazan ayı boyunca kuruyemişlerden uzak durulmalıdır.
* Çalışan veya çalışmayan herkezin uzak durması gereken en tehlikeli besinler olan sucuk,pastırma,salam,sosis den katiyen uzak durulmaludur.
* Hazır içecek ve yiyecekleri seçerken özenerek seçilmelidir içeriği bilinmeyen hazır içecek ve yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
* Hayvansal iç yağlarla yapılmış güvenilir olamyan kuyruk yağı,iç yağı,margarin, tereyağı dan mutlaka uzak durulmalıdır.
* Ciğer,böbrek,dalak,yürek gibi sakatatlar çalışan kesimin mutlaka uzak durması gerekir,tabi bunları seven insan sayısı oldukça fazladır,peki ne yapmalı ayda bir bu yiyeceklerden güvenilir yerlerden almak veya yemek
Örnek
iftar mönüsü
* Hurma, zeytin veya su ile oruç açmak,hurma lifli olduğu için kabızlık problemini engeller,bir kepçe çorba içldikten sonra 20-30 dakika ara verilmelidir.
* Hurma, zeytin veya su ile oruç açmak,hurma lifli olduğu için kabızlık problemini engeller,bir kepçe çorba içldikten sonra 20-30 dakika ara verilmelidir.
* Etli yemekler örneğin etli sebze yemeği,bir orta boy biftek veya köfte yemek
* Küçük bir porsyon bulgur pilavı,kepekli makarna yada esmer pirinç pilavı yenmeli,
* Bir tabak az yağlı sebze yemeği,salata,ızgara sebze yenmeli
* Yoğurt,ayran,cacık yenmeli
* Bir dilim en fazla iki dilim esmer ekmek
Yukarıda
saydıklarımızı tabiki tek seferde tüketmek imkansızdır sizler her maddeden
birtanesini seçerek kendinize uygun olan bir menü seçmelisiniz.
İftar yemeğini
yedikten sonra aralıklarla bol su içilmeldir,ara öğün olarak yaz meyvelerinden veya
sütlü güllaç gibi hafif tatlılardan yenilmelidir.
Örnek
sahur mönüsü
*Bitkisel bir çay,süt veya taze sıkılmış meyva sularından içilmelidir
*Az yağlı ve tuzlu peynir
*Bir adet suda haşlanmış yumurta sahanda yumurta ağır olur
* Beş altı adet zeytin
* İki üç ince dilim esmer ekmek
* Bir adet meyve, domates, salatalık
* Bir veya iki tatlı kaşığı bal yada pekmez
* Bir dilim en fazla iki dilim esmer ekmek
* Yaz meyvelerinden bir adet
* Bol miktarda salata yenilmelidir
Sonraki Yazılar
« Prev Post
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »
Next Post »
Henüz Yorum Yapılmamış " Sağlıklı Bir Ramazan Sofrası Önerileri "