Menu

Kan Grubuna Göre Nasıl Doğru Beslenmeliyiz

Kan Grubuna Göre Nasıl Doğru Beslenmeliyiz

Kan ve Beslenme başlıklı yazımızda kan grubunuza göre nasıl doğru besleniriz,neleri yemeli, neleri yememeliyiz konusu üzerinde duracağız?

AB Grubu

Mükemmel bir bağışıklık sistemine sahip olan AB grubu insanları,alerji ve enfeksiyonu kendilerinden uzak tutabilirler.

1- Bazı solunum sistemleri sorunlarına yol açmaması için süt ürünleri,peynir ve yumurta tüketilmemeli veya daha az tüketilmelidir.AB grubuna haftada 4-5 porsiyon et ve balık yemeleri öneriliyor,tahıllı yiyecekler yerine pirinci öneriliyor.

2- Mefsimine göre bol miktarda somon,yeşil zeytin,biber,mantar,ıspanak,fındık,çam fıstığı,ceviz yiyin.

3- Yasak olan ve haftada en fazla 1 kez tüketilmesi gereken besinler ise;kuzu eti,alabalık,soya fasulyesi,karnıbahar,salatalık,domates,kestane,şamfıstığı,susam,ayçiçeği yağı size sakıncalıdır. 

4- Ayda enfazla bir porsiyon tüketilmesi gereken besinler;biftek,tavuk,uskumru,beyaz peynirdir. 

5- Besin eksikligiğini gidermek veya takviye olarak 10 günde bir kalsiyum,potasyum ve folik asit açısından zengin günlük multi vitamin alabilir. 

Kan Grubuna Göre Nasıl Doğru Beslenmeliyiz

A Grubu

Genellikle hareketsiz bir yapıya sahip olan A gurubu kana sahip olanlar;hayvansal besinlere çok fazla ihtiyaç duymazlar.Sindirim sorunu yaşamak iatemiyorlarsa bunları fazla tüketmemelidirler.

1- Buğdaydan yapılmış ürünler yerine pirince ağırlık vermelidirler,çok fazla et ve süt ürünleri tüketmemelidirler.

2- Haftada en fazla 2 yumurta tüketebilirler.Bol miktarda balık,somon,mezgit,ton balığı tüketin. 3-Balkabağı,pirnç patlağı,tatlı patates,zeytinyağı,soğan,çam fıstığı da tüketilmesi önerilen yiyeceklerdir. 

3- Haftada birden fazla tüketilmemesi gereken besinler ise;kestane,mantar,susam,biberdir. 

4-Domates,ıspanak,yeşil zeytini ayda bir tüketiniz. 

5-Potasyum bakımından zengin yiyecekler tüketin,sindirime yardımcı takviyeler alınız.

B Grubu

B kan gurubuna sahip olan insanlar;dengeli bir şekilde hem et hem sebze yemeliler. B grubundakiler genellikle güçlü bir bağışıklı sistemine sahiptirler.

1-Oda iklimledndirmesini klima ile yapan kişiler kuru ortamlarda bulunurlar bu kişiler süt ürünlerini fazla tüketmekten kaçınmaları gerekiyor. 

2- Haftada 4-5 porsiyon et,balık tüketin,hindi,somon,pirinç,salatalık yeşil zeytin,mantar, çiğ ıspanak,fındık,ceviz tüketiniz. 

3- Haftada birden fazla tüketilmemesi gereken besinler ise;biftek,yoğurt keçi peyniri,yulaf ezmesi,elma,biber,lahana,susamdır.

4- Ayda enfazla bir porsiyon tüketilmesi gereken besinler;tavuk eti,uskumru,barbunya,domates ve karnıbaharı ayda birden fazla tüketmeyiniz.

5- Üç günde bir alınacak demir takviyesi ve kalsiyumla folik asit bakımından zengin vitamin kullanılabilir.

0 Grubu

Oldukça atletik bir bedene sahip olan 0 kan gurubuna sahip olanlar;bol kardiyo egzersizine ve enerji seviyelerini yüksek tutmak için proteinden zengin kırmızı et tüketmeye ihtiyaç duyuyorlar.

1-Çok fazla süt ve süt ürünleri tüketmekten,unlu mamuller yemekten kaçınmalı ve sadece sebze yiyerek diyet yapmamalıdırlar. 

2-Haftada ortalama 9-10 porsiyon et ve balık tüketebilirsiniz.Kırmızı et,biftek,hindi,somon, havuç,mantar,biber,çiğ ıspanak,fındık,çam fıstığı,ceviz ve zeytinyağı tüketebilirler. 

3- Haftada birden fazla tüketilmemesi gereken besinler ise;tavuk,kuzu eti,alabalık,keçi peyniri, yulaf ve yulaf ezmesi,karnabahar,lahana,şamfıstığı ve ayçiçeği yapı tüketimi haftada bir ile sınırlandırılmalıdır.


4- Ayda enfazla bir porsiyon tüketilmesi gereken besinler; Uskumru,beyaz peynir,kaşar peyniri, fasulye,bezelye,barbunya,mercimek ve susam en fazla ayda bir porsiyon yenilebilir.

5- 0 gurubu kanı olanlar potasyum açısından zengin folik asit,kalsiyum içeren besinler tüketmelidirler.



Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Kan Grubuna Göre Nasıl Doğru Beslenmeliyiz "

Önerilen Yazı
×