Menu

DİKKAT YAZIN ZATÜRRE OLABİLİRSİNİZ

sağlık önerileri, yaz hastalıkları, yaz zatürre, zattüreden korunma, zatürre,

 Yazın zatürre olunur mu,o kış hastalığı falan demeyin,Alerjik bir bünyeniz varsa minik bir soğuk algınlığı bile sizi yataklara düşürmeye yetebilir.

Alerjik bünyesi olanların yazın zatürreye yakalanma ihtimali oldukça yüksektir.

Alerjik Zatürre,havalandırma ve klima sistemlerinde üreyen küf mantarlarının solunması nedeniyle  solunum yollarının salgı üreterek broşları daraltması sonucu, nefes borularının içinde biriken mukus tıkaçlara ve mikrobik ajanlara bağlı olarak oluşan yaz aylarında sık sık görülen zatürrelerden biridir. 

Mikrobik ajan denilen bu bakteriler  şebeke yoluyla tüm sulu sistemelere geçiş yapar özelikle,duş,duş başlıkları,sulu havalandırma tankalı,kötü sular, nem vericiler,klima ,buhar odaları gibi sulu ortamlarda üreyen mikrobik ajan adlı bu baktariler  daha çok oteldelerde,toplu ortamlarda rastlanılan bir hastalıktır.

Hastalık,halsizlik, kas ağrıları,baş ağrısı,karın ağrısı,bulantı,kusma ishal gibi zatürrelerde az görülen belirtilerle birlikte,zatürerlere özgü öksürük,ateş,sırt ağrısı, gögüs ağrısı,nefes darlığı" gibi akla getirilecek zatürelerin  başında gelir,tedavi edilmediği taktirde  şok,koma ve  ölüme bile neden olabilir.

sağlık önerileri, yaz hastalıkları, yaz zatürre, zattüreden korunma, zatürre,



Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " DİKKAT YAZIN ZATÜRRE OLABİLİRSİNİZ "

Önerilen Yazı
×