Menu

Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım ve Hamilelik Belirtileri

Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım ve Hamilelik Belirtileri

Hamilelik testlerinin pozitif çıkmasını sağlayan ve gebelikte yükselen HCG hormonunun testlerde ortaya çıkması hemen olmaz. Bu süreçte kişi vücudundaki değişiklikleri takip ederek hamile olup olmadığını tahmin edebilir.

Hamilelik esnasında ortaya çıkan ve kadınların genelinde görülen belirtiler şunlardır:

Adet görmeme

Hamileliğin belki de en büyük ve ilk belirtisidir. Gebe kalan bir kadın hamilelik süresince adet görmez. Bu yüzden eğer çok düzenli bir adet döngüsüne sahipseniz ve adetiniz gecikmişse hamile olabilirsiniz.

 Lekelenmenin olması

Adet döngüsünün son zamanlarında eğer kişi hamileyse bebeğin rahim duvarına yerleşmesi esnasında birkaç damla kan görülebilmektedir. Bu durum her anne adayında olmamakla birlikte hamilelik belirtisidir.

Bulantı ve kusma

Hamilelerde özellikle sabahları görülen bulantı ve kusma durumu da gebeliğin işareti olarak sayılır. Bulantı ve kusma ilk üç ayda ortaya çıkar ve sonradan normale döner. Annede çeşitli kokulara hassasiyet ve bazı besinlerden tiksinme de görülebilir. Kimi zamanda bazı gıdalara karşı bağımlılık ve aşırı zafiyet oluşur

Vücutta Şişkinlik

Hamile bayanlarda vücudun çeşitli bölgelerinde şişkinlik ve sertlik görülür. Özellikle karın ve göğüs bölgesinde gözlenen bu şişkinliğin nedeni değişen hormonlardır. Kimi zaman şişkinliğe eşlik eden kramp ve ağrı da olabilmektedir.

 Göğüste hassasiyet

Hormonal değişeme paralel olarak göğüsler süt üretimi için hazırlandığından göğüs uçlarında ağrı ve hassasiyet görülebilmektedir. Yine göğüsler dolgunlaşmaya ve büyümeye başlar. Hamilelik boyunca göğüsteki kahverengi bölge büyüyüp daha da koyu bir renk alır. Bu durum geçici olup gebeliğin ardından düzelmektedir.

Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım ve Hamilelik Belirtileri

Tuvalet ihtiyacının artması

 Özellikle ilk üç ayda vücudun su tutması ve kan akışının hızlanması ile kadınlar çok kısa aralıklarla tuvalete gitme ihtiyacı duyarlar. 30 dakikada bir idrara çıkma isteği duyuyorsanız hamile olabilirsiniz. Tuvalet ihtiyacının artması mesaneye baskı oluştuğu için hamileliğin diğer aylarında da devam eder.

Kas ağrısı

Hamilelik başladığı anda sırtta, bacaklarda ve belde ağrı görülmesi normaldir. Yine kişi kendisini olduğundan çok daha bitkin ve yorgun hissedebilir. Özellikle ilk aylarda bol bol dinlenmeli ve yorucu işlerden kaçınmalısınız. Hamileliğin en önemli belirtilerinden birisi olan yorgunluk ve halsizlik kadınları zorlayıcı bir duruma dönüşebilir. Daha önce aktif bir hayatı olan anne adayı sabah kalkmak istemeyebilmekte ve gün içinde en ufak bir aktivitede yorulmaktadır.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım ve Hamilelik Belirtileri "

Önerilen Yazı
×