Menu

Cep Telefonu Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur

Bu makalemizde cep telefonu bağımlılığından kurtulmanın yollarından bahsedeceğiz, telefon bağımlılığının yaşantımıza nasıl bir etkisinin olduğunu ve telefon bağımlılığından nasıl kurtulabilirim konusun detaylı bir şekilde anlatacağım.

cep-telefonu-bağımlılığından-nasıl-kurtulunur


Akıllı telefon artık onsuz yaşayamayacağımız bir şey haline geldi.Randevularımızı düzenlemeyi, doğum günlerini hatırlamayı, en son haberleri öğrenmeyi ve sosyal hayatımdan haberdar olmamızı sağlıyor.

Ama onlar kadar harika,cep telefonlarının birçok olumsuz etkisi var ve sağlıklı bir denge kuramasak bizim için gerçekten kötü olabilir.

Cep telefonlarının bazı olumsuz etkilerine bir göz atalım.

Verimsiz Uyku Alışkanlıkları

Uyuduğunuz odada cep telefonunuzun bulunması gelen bir mesaj sesiyle uykunuzun bölünmesine neden olur ve böylece uyku düzeniniz bozulur. 

İyi bir gece uykusunun, elinizden gelenin en iyisini yapmak ve sakin hissetmek için şart olduğunu biliyoruz. 

Gece akıllı telefon kullanımı uykunuzu ciddi şekilde bozabilir. Telefonunuzun parlak ışığı aslında beyninizi hala gündüz olduğunu düşünmesi için kandırır. Doğal bir uyku hormonu olan melatonin daha sonra baskılanır.

cep-telefonu-bağımlılığından-nasıl-kurtulunur


Kötü Ruh Sağlığı

Akıllı telefon kullanımı eğlenceli ve bilgilendirici olabilir. Çalışmalar ayrıca ruh sağlığı üzerinde olumsuz bir etki keşfetti. 

Araştırmalar, mobil cihazınızı aşırı kullanmanın zihinsel bakış açınız üzerinde bir dizi olumsuz etkiye neden olabileceğini gösteriyor .

Depresyon, kaygı, sabırsızlık, hayal kırıklığı ve tahriş hepsi not edildi. Bu duygular sağlığınızı incitir ve mutlu bir hayat sürmenizi imkansız hale getirir!

Üretkenlik Kaybı

Cep telefonları ne kadar kullanışlı ve hayatımızı oluşturdukları kadar kullanışlı olsalar da, zamanın boşa harcanmasına da katkıda bulunabilirler. 

Gün boyunca e-posta mesajlarınızı ne sıklıkla kontrol ettiğinizi veya sosyal medyaya baktığınızı düşünün. Bazı insanlar telefonlarına bağlı olduklarını hissederler, duydukları her uyarıya cevap vermek için zıplarlar. 

Sizi daha önemli şeyler yapmaktan gerçekten alıkoyabilir. 

Konsantrasyon Kaybı

Aslında, her zaman bu kadar yüksek alarmda olmak, günlük olarak konsantre olma yeteneğimizde bir gerilemeye yol açtı. Bir e-posta mesajının çalınmasıyla bir görevden uzaklaştırıldığınızda, yaptığınız şeye geri dönmek gerçekten zor olabilir. 

Çoklu görev, çoğumuzun üstün olduğu bir şey değildir ve aslında önemli olan şeylere odaklanmamızı daha da zorlaştırabilir. 

Cep Telefonu Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur

Cep Telefonu Bağımlılığını Nasıl Yenerim

  • Yemek sırasında cep telefonu yanında bulundurma,
  • Telefonunuzda geçirdiğiniz zamanı sınırlayın,
  • Gereksiz bildirimleri kapatın,
  • Sosyal medyayı çok sık kullanmayın,
  • Cep telefonunuzla uyanmayın,

 

Bunlar, akıllı cep telefonunuzun sizi strese sokmasının ve size zarar vermesinin yollarından sadece birkaçı. 

Cep telefonlarının kötü olduğunu ya da kullanmaman gerektiğini söylemiyorum. Anahtar olan,sizin için çalışan bir denge kurmaktır. 

Çok bağımlı hale geldiğinizi düşünüyorsanız,telefonunuzda geçirdiğiniz zamanı sınırlandırmayı deneyin.

Cep telefonunuzun dikkatinizi dağıtmasına izin vermek yerine, etrafınızdakilere dikkat etmeniz ve yapmanız gereken görevlere odaklanmanız önemlidir. 

Bunun yerine,telefonunuzu kontrol etmek için saatleri planlayın.

Bunları deneyin ve eminim daha mutlu olacaksınız.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Cep Telefonu Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur "

Önerilen Yazı
×